Thursday, October 8, 2015

Ogluma Mektuplar - 4


 

Kayram… Egem… Gozumde hem buyuyen hem de her zaman kucuk kalacak ilk goz agrim.

Bak yine bir yil gecti ve sen bir yas daha buyudun guzel oglum.Nasil oldu hangi ara oldu bu dort yil bilmem ki. Bugun beynimin bi tarafi hep dort yil oncesini yasiyor. Gozumun onune hastanede yasadiklarimiz sana kavusmamiz geliyor.

Biraz zor bir yil oldu hepimiz icin kabul etmemiz gerek. Bence sen gectigimiz yili gayet basarili atlattin. Anne de, baba da, hatta sen de cok cok stresli gunler yasadi. Belki bizim stresimizi sana yansitmamamiz gerekirdi. Ama ayni cati altindayken bu mumkun olamiyor guzel yavrum. Bunun icin senden kendi adima cok ozur diliyorum.

Hayatimizda cok buyuk degisiklik oldu alti ay once. Zaman zaman kardes fikrinin senin icin iyi olmadigini dusunmedim desem yalan olur. Ama hep bir arkadasimin sozunu hatirladim sonra. Sana yapacagimiz en buyuk kotuluk seni kardessiz birakmak olurdu. Insallah sen de kardesin de birbirinizi sevip koruyup kollarsiniz. Hatta birbirinizin en iyi arkadasi olursunuz. Simdilik Eymen Efe seni hayranlikla izliyor. Sen de bazen icinden gelerek bazen de sirf dikkat cekmek icin onunla konusup oynuyorsun. Biraz daha buyusun bence cok keyifli vakit gecireceksiniz kardesinle. Abi olmak hic de kolay degil biliyorum, ancak sen bunun ustesinden gelirsin eminim ki…

Bazen icine kapanip dunyana hic kimseyi kabul etmiyorsun ya o zaman ben eriyorum guzel oglum. Sonra diyorum kendi kendime gececek, bu gunler de gececek. Birbirimizle her konuyu konusabilmeliyiz, kirildigimizi, uzuldugumuzu anlatabilmeliyiz kuzum. Bazen sadece sarilmak istiyorsun bana. Sen cok duyarli bir cocuksun bunun farkindayim. Elimden geldigince ben hep senin yaninda olacagim.

Son bir yilda hayatimiza pek cok karakter de girdi. Bazen evimize misafir oldular bazen de habersiz geldiler. (monster, snow man, Woody, Bullseye, batman,captain America vs.) Her ne kadar cizgi film izlemeyi sevsen de baban ve sevdiklerinle futbol oynamaya bayiliyorsun. Gozlerin kapanana kadar kosup sut cekiyorsun ama ne terledigini ne de yoruldugunu kabul ediyorsun. Inatlasma hala devam ediyor yani J

Kisi, zaman, soru ekleriyle ciddi bicimde basimiz dertte ama boylesi o kadar sirin oluyor ki kiyip duzeltmiyoruz bile. Nasil olsa ogreneceksin gunun birinde. Ingilizce “really ve seriously” demene bayiliyoruz. Kreste artik daha ciddi konular goruyosunuz. Sayilar ve harfler hala ilgi alanina giriyor. Ilk kez bu yaz anne ve baba olmadan okul otobusuyle geziler yaptin. Tum bu yasadiklarimizi dusununce evet evet sen buyuyorsun yavru kusum.

Seni cok ama cok seviyorum guzel gozlu kuzum, Rabbim sana hayirli bir omur versin. Sevgiyle, huzurla buyumeni diliyorum. Nice guzel yaslarin olsun yavrum.

Annen

Tuesday, October 6, 2015

Yarim yas...


Benim minik kuzum 6 aylik oldu bile. Dun firsatim olup da yazamadim. Krese de basladi. Tarihe not olmasi icin iki satir da olsa yazmak istedim. Eymen Efe ne kadar zorlandi bilemiyorum ama benim icin cok zor bir gundu. Alisacagiz elbette buna da. Surekli kameradan izliyorum, yani firsat buldukca. Hatta aplikasyonunu (tam Turkcesi var mi bu sozcugun, boylesini sevmiyorum da) telefonuma kaydettim sonunda, daha hizli bir sekilde girebiliyorum. Yeni evimize uzak falan ama kreste kamera olmasini cok seviyorum.Sanirim bir muddet daha kres degisirmeyi dusunmeyiz. Uyumakta zorlaniyor gordugum kadariyla, yavrum dun almaya gittigimizde ogretmeninin kucaginda uyumustu. Pusetine koyarken uyandi ve hemen bagirmaya basladi. (evet icim parcalandi ) Sonra gozleri acildi bi bakti annesi babasi ve abisi gelmis yanina, nasil mutlu oldu ve gulucuk sacti anlatamam. Yavrum sabah birakip aksam uzeri onu almaya gelecegimizi daha bilemez ki:((( Bugun oglen abisi onu ziyaret etti bakalim detaylarini aksama ogrenecegiz Kayra'dan.
Artik yesil sebzeleri taniyoruz bir bir. Daha bir hareketlendi sanki, sirt ustu ve yuz ustu donme konusunda ustalasti iyice. Sevdigi biseyle oynarken yerde ilerleyebiliyor da,adim adim emeklemeye dogru gidiyor sanirim. Destek almadan cok kisa sureli oturabiliyor da.Ama en cok sevdigi hala ayakta durmak ve ayaktayken oynamak. Bi de konusmaya erken baslayacak sanirsam, degisik sesler cikarmayi cok seviyor.Gulec oglum benim, umarim hayatindaki bu degisiklige biran once alisirsin. Seni cok seviyorum.