Wednesday, September 7, 2016

Tarihe dusulecek bir not daha



Buralardayim da artik canim hicbisey yapmak istemiyor. Ulkenin durumu malum, uzakta olmak hem cok zor hem de daha kolay. Ne bileyim iste... Gelecek konusunda endiseliyim dostlar...

Iki numaranin ilklerini de yazamadim. Resmen buyuyor karsimizda. Garip garip sesler, sozcukler cikiyor agzinda emzik yokken. Cogunu anlamamakla birlikte anladigimiz da var tabi. Bazi seyler daha kisa ve kolay oldugu icin Ingilizce cikiyor bazilari ise Turkce. Yalniz ayri kalip tekrar bir araya geldiklerinda "abiii" diyerek Kayra'ya sarilmasi beni bitiriyor. Ayri kalmak derken uykudan uyanmak, tuvaletten cikmak vs. yoksa gayet dipdibeler gun boyu.  

Asil yazinin amaci Kayra. Ona donersek yavrum resmen okullu oldu. Anaokuluna dusundugumuzden daha iyi alisti masallah. Ogretmenini seviyor ve sayiyor anladigimiz kadariyla. Dun aksam itibariyle de odev yapmaya basladik. Bunu not dusmek istedim. Yalniz Eymen Efe'nin uyumasi gerek ki ortaligi karistirmasin. (cok fena, sandalyeye tirmanip yemek masasinin uzerine cikabiliyor artik, istedigi esyalara ulasabiliyor) Kayra da gun icinde yoruldugu icin isteksiz olabilir.Bunun orta yolunu nasil bulacagiz bilmiyorum simdilik. Pazartesi gununden Persem gunune kadar yapilacak odevleri olacak. Her aksam 15 dakika kitap okuma olacak ilave olarak. Biz zaten yatmadan once kitap okuyoruz Kayra'yla ki en sevdigi seylerden biri.Ancak bazen sadece resimlere bakip konusuyorduk. Yani oyle belli masal kitabi falan takip etmiyorduk. Artik is biraz ciddilesti. Turkce Ingilizce degil sadece Ingilizce okuma yapip ona da yaptirmam gerek. "Side words" denilen sozcuklerden basladilar cunku. Bildigi sozcukleri zaten soyluyor da. Ne bileyim streslendim galiba. Tecrubeli arkadaslardan bilgi almam gerek. Bizde odev onemliydi. Okul hayatim boyunce gercekten unutmadiysam odevimi yapmadan okula gittigim hic olmamisti. Heleki ilk okulda eve gelir gelmez odevimi yapip sonra oynamaya giderdim.

Ogrenim hayatin eglenceli ve guzel gecsin yavrum. Bilmekten dogan hazzi tatman ve birakmaman dilegiyle...