Ne zamandir aklimdaydi...Tamamen yemek blogu olamazdi...Veya anne-ogul maceralari da...Yasanan baska seyler de vardi hayatta... En iyisi hepsinden azicik, ortaya karisik olsun istedim. Bir nevi gunluk benim icin... Hayatinin 27 yilini anayurtta son 8 yilini da Amerika'da gecirmekte olan birinin yani bir gurbet kusunun yazilari olacak bunlar...Devami postlarda efendim :)
Friday, June 10, 2016
Etsiz meatball :-)
Kayra'nin tabiriyle etsiz meatball, bize gore bulgur koftesi.
Fikri Portakal Agaci Ramazan videosundan aldim (youtube'dan izleyebilirsiniz) ancak semizotu yerine kozlenmis patlican kullandim. Saksida semizotlarim buyumekte. Onunla da yapacagim insallah cunku cocuklar ayilip bayilmasar da yediler.
Neler kullandigima gelince;
1 su bardagindan bir parmak eksik ince bulgur
Uzerini cok az gececek kadar sicak su
1 yumurta
2 yemek kasigi un
1 tatli kasigi nane
Yarim tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Bulgura sicak su ekleyip bes dakika kadar kabarmasini bekleyelim.Diger malzemeleri ekleyip 10 dakika yoguralim. Elimizi arada suyla islatarak top seklinde yuvarlayip unlanmis bir tabaga veya tepsiye koftelerimizi koyalim. Ben cok cok kucuk yapmadim. Fellah koftesi icin de ayni hamur tarifini kullanabilirsiniz.
Salatasi icin;
2 adet buyukce patlican
1 dis sarimsak
1 kase yogurt
Tuz
1 yemek kasigi domates salcasi (varsa domates sosu daha guzel olur)
3 yemek kasigi zeytinyagi (seviyorsaniz tereyagli da olur)
Nane (uzerine serpistirmek icin)
Ben patlicanlari firinda kozledim.425 F 'te ara ara cevirerek hamuru yogurup sekil verme islemi sirasinda kozlenmistiler. Sarimsagi tuzla ezip yogurda ekleyelim.Kabuklarini soyup catalla ezdigimiz soguyan patlicanlari yogurtla bulusturalim .
Bir tencereye 1 litre kadar su koyup kaynatalim. Kaynadiktan sonra suya tuz ve biraz da limon suyu ekleyelim. Bulgur koftelerini suyun icine koyup ara kara karistiralim. Pismeye basladiklarini kofteler suyun yuzeyine ciktiklarinda anliyorum ki bu da 10-15 dakika icinde oluyor. Kofteleri isterseniz direkt yogurdun uzerine alip uzerine sos dokebilirsiniz veya ayri bir tabaga alip hazirlayacaginiz salcali sosla tavada bir iki dakika daha pisirip ondan sonra yogurtlu patlicanin uzerine ilave edebilirsiniz. Bizimki biraz mecburiyetten ikinci sekilde oldu cunku cocuklarin yemesi icin iftardan once pisirmistim. Ayrica sadece haslanmis,salcasiz sekilde yediler. Iftardan bir iki dakika once yag ve domates salcasini ocakta karistirip cok az da (bir kac kasik) su ilave ederek sosun icine koyduk ki soguyan kofteler ilisin ;-)) Son olarak da uzerine biraz nane serpistirdim ama bu istege bagli.
Benim icin tek basina bir ogundu dogrusu, tekrar tekrar yapacagim bir tarif. Denemek isteyenler icin afiyet olsun simdiden. Gozunuz korkmasin,bence zor bir tarif degil. Kolay gelsin...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment