Thursday, May 8, 2014

Ornek Olmak


Taze taze bu sabah yasadigimiz bir olayi yazma geregi hisettim. Hem bana ders olsun hem de ani olarak kayitlara gecsin.
Yer bizim evin alt kati, saat de sekiz civariydi ki her sabah oldugu uzere ben ise gec kalmanin verdigi telasla hazirlanmaya calisiyordum. Olaydaki kisiler anne kisisi yani ben ve de basrol oyuncumuz Kayra.

Kayra'yi az bucuk taniyanlar onun bir uyku oyuncagi olmadigini anneannesinin katkilariyla tulbente alistigini bilirler. O tulbent ki kreste veya disarida, veya evde en onem verdigi mal varligidir. Agzina falan almiyor cok sukur. Ama bize katlatip eliyle oksuyor, kendini bu sekilde guvende hissediyor kuzum. Simdilik ses cikarmiyoruz biz de. Birakmak icin biraz daha zamana ihtiyaci var.

2.5 yasin getirdigi son derece normal sayilacak davranis olan herseyin onun olmasini istedigini biliyoruz. Kreste veya haftasonu gittigi jimnastikte veya parkta paylasmasi gerektigini soyluyoruz. Bazen cok sancili olabiliyor. Sozle veya isaret diliyle de sadece biz degil ogretmenleri de ozellikle ortak kullanilan nesneleri paylasmalari gerektigini ogretmeye calisiyorlar. Kayra'nin bu konudaki performansi kotu degil ama iyi de degil simdiye kadar. Paylastigi zaman da onu kutlayip tesekkur ediyoruz ki iyi bir sey yaptiginin farkinda olsun.

Buraya kadar hersey kitabina uygun degil mi ;-)

Bu sabah ben hazirlanmaya calisirken salonda bana ait olan bir tulbenti almis bir guzel sahiplenmis."Bu Kayra'nin " demeye baslamisti. Ben de daha fazla sahiplenmemesi icin "hayir o annenin tulbeti, senin tulbetin de var, annenin tulbenti de var" dedim. Israr etmek istedi ve ben yine ayni cevabi verdim. Icinde kirmizi renk oldugu icin ona cazip geldi diye dusunuyorum. Sonra yanima geldi ve elleriyle bir yandan isaret diliyle agziyla da " anne share" dedi ve yapti.

Ben tabi sasirdim, sevindim bi garip oldum. Cocuk paylasmayi bizden de gormek istiyor sadece sozde kalmasi yeterli olmuyor onun icin veya yeri geldiginde bunu bi guzel kullaniyor. Orasini tam bilemiyorum ama ornek olmak adina " peki, o annenin tulbenti ama anne Kayra'yla paylasabilir " dedim. Her ne kadar uygulamada sorun yasasak da paylasma konusunda ilerleme kaydediyoruz sanirim.

Ha bu arada baba kisisi de yukaridan kis kis gulerek asagiya indi ve yuzunde "aldin mi cevabini" bakisiyla benimle adeta dalga gecti.

Her yerinden karakter akan oglum:-)

4 comments:

  1. Biz onları eğittiğimizi sanırken, bir bakmışız onlar bizi eğitmeye başlamış:)) İkiniz de çok güzelsiniz, her zaman yorum yazamasam da hikayenizi sevgiyle izliyorum. Kucak dolusu sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Sevgicim. Evet sanirim biz de egitiliyoruz onlar buyurken,ogrendiklerimizi uygulayarak onlara en guzel ornegi olabiliriz.Zaman zaman zorlansak da sonucu icin katlanmak gerek sanirim. Biz de sana sevgilerimizi gonderiyoruz Cincinnati'den.

    ReplyDelete
  3. Sevgili Sevcan seni 'tag' ledim, 'mim'ledim ;))
    Sende sorulara sevap verip,devam taglersen sevinirim.Ayrintilar blogta.Sevgiler...

    ReplyDelete
  4. cok tatlisiniz:) opuyorum Kayrayi...

    ReplyDelete