Friday, February 12, 2016

Resmen bulgursuz kisir


Sicagi sicagina yazmam gerek dedim. Kayitlara alinmali bu tarif. Niye bu kadar beklediysem. Oysa karnibahari alali ayiptir soylemesi 10 gunden fazla oluyor. Ne kadar sevildigi belli degil mi bizim evde. Sirasini hep baska bir sebzeye devretmek zorunda kaliyodu.

Dun aksam cocuklarin yemegi oldugundan artik yeter dedim. Daha fazla bekletme su garip sebzeyi.
Orjinal tariff suradadir. http://sulemcafe.blogspot.com/2014/12/karnabahar-kisiri-zayiflatan-kisir.html
Sevgili Sule'de gorunce ve bu ara kilo verme cabasinda olunca esim ve bana beklentilerimizden cok cok ustunde bir aksam yemegi cikti.


Malzemeleri soyle;

1 adet orta boy kanibahar (en ortadaki sert beyaz kismi koymadim)
1 orta boy sogan (taze soganim olmadigi icin)
1 kasik domates salcasi
1 kasik biber salcasi
2 kasik zeytin yag
10 adet minik kornison (salatalik da olur ama benim canim tursu istedi)
1 adet orta boy domates (ben severim)
4-5 yaprak marul
istenilen miktarda maydonoz, dereotu, taze nane
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Sumak
Limon suyu ki bunlar da damak tadina gore miktarini ayarlamak gerek. Ben olcmeden koydum.

Karnibaharlarin ciceklerini rondaya sigacak kadar kucultup onlari bulgur kivamina gelinceye kadar parcalatiyoruz. Sonra zeytin yagi gezdirilmis tavada 5-6 dakika kadar kavuruyoruz karistirarak. Cok kucuk parcalara ayrildigi icin yumusuyor bu sirada.Ben salca ilave ederek biraz daha kavurdum. Ocagin altini kapatip diger malzemelerin hepsini tencereye ilave ettim. Ilik oldugundan tatlar birbirine gecmisti. Bana da az bulasik oldu boylece.
Yanina da cay demledim.Esim biraz temkinli yaklasti ilk basta. Doyabilecegini dusunmuyordu. Sonra yanildigini itiraf etmek durumunda kaldi.Hem cok lezzetliydi hem de gayet doyurucuydu. Bu olculerle rahat 4 kisiye yeterli olur. Onyargilari birakip denemekten cekimeyin derim. Afiyet olsun!

 

2 comments:

  1. Canim daha yeni gelebildim Yorum yapmaya..cok Leziz gözüküyor ,ellerine saglik.yakinda bende yapayim...hosunuza gittigine cok sevindim,afiyetler olsun :)

    ReplyDelete
  2. Kesinlikle tekrar yapilasi bir tarif Sulecim. Hatta haftasonu Amerikali bir misafirim gelecek, ona da yapmayi dusunuyorum. Kayra'nin tabiriyle cok healthy bir yemek oluyor.

    ReplyDelete