Wednesday, January 29, 2014

Kutlama

Musadenizle bugunku yazimi cok uzaklarda olan ve bugun dogum gunu olan minik bir kuzuya armagan ediyorum.

Simdilik onun yerine annesi okur belki. Kim bilir buyuyunce kendi de bir gun okur.

Biliyorum canim kuzu, seni dogdugundan bu yana bir kez gorebildim. Suan boyun ne kadar, kilon ne kadar veya en cok hangi corbayi seviyorsun, hangi oyuncagin en kiymetlin bilemiyorum. Boyle de teyze olur mu demezsin umarim. Sen benim icin cok ozel olan bir insanin kiymetlisisin. Yaninda olamasam da kalbim, dualarim sizinle hep. Ikinci yasinin sana guzel gunler getirmesini dilerim canim kuzum. Tatli gulumsemen o guzel yuzunden hic eksik olmasin. Dogum gunun kutlu olsun!

Gurbet ne demek senin icin bir anlam ifade etmeyecektir simdi. Ama sunu soyleyeyim boyle anlarda sevdiklerinin yaninda olamamak gurbetin en kotu yani iste. Yegenlerimin (ablamin ve arkadaslarimin cocuklari) buyuyuslerini boyle uzaktan izlemek cok koyuyor insana. Bi yandan da benim kuzum kuzenlerinden binlerce kilometre uzakta buyuyor. Umarim daha sonraki yillarda bunun acisini cikarirsiniz ve cok iyi arkadas olursunuz. Ben ve annen bundan 17 yil once tanistik soguk duvarlari olan, kaloriferlerin bir turlu isitamadigi soguk sehrin yatili okulunda. Cok siirimsi oldu belki ama gercek bu. Neler paylasmadik ki biz… Gun geldi birbirimize kizdik, kavga ettik gun geldi tum sirlarimizi ortaya doktuk. Aylar oldu birbirimizi gormedik veya ayni evi paylastik, tum zorluklari birlikte atlattik.Lise ve universiteden sonra da kopmadik birbirimizden. Kopamazdik ya… Neredeyse 1.5 yildir gorusmesek de biliyorum ki firsatimiz oldugunda hersey kaldigi yerden devam edecektir bizim icin. Her turlu animda bilirim ki yanimdadir annen. Suanda da bir e-mail uzakligindadir benim icin. Kalbimdeki yeri ise apayridir, bakidir. Iste boyle canim kuzu, umarim senin de varligina sukredecegin dostlarin olur hayatinda. Cok olmasin varsin. Hakiki dostlarin olsun hayatta. Varliklariyla sana guc versinler. Insallah bunlardan bir tanesi de benim bebegim olur ;-))

Tekrar dogum gunun kutlu olsun! Iyiki dogdun yavrum, iyiki geldin bu dunyaya, iyiki benim can arkadasimin can oglusun!

2 comments:

  1. Kuzucuğun doğum günü kutlu olsun. Nice güzel yılları olsun önünde.
    Bu arada bir önceki yazında verdiğin tarifi yaptım ve sonuç muhteşem oldu. Ama fazlasını buzluğa kaldırmayarak hata etmişim. Diğer günler daha taze yiyebilirdim :)
    Arkadaşlarım geleceği zamanda yapacağım. Hem sağlıklı, hem pratik hem de lezzetli. Çok teşekkür ederim bu güzel tarif için...
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Insallah guzel bir omru olur minik kuzunun. Annesinden dogumgunu fotograflari bekliyorum ama pek bi yogun bu ara sanirim. Pogacalari begendigine cok sevindim sevgili Heyyfi :) Sivi yag ile yapilan pogacalarin omru 1 gunluk maalesef. Ben de tereyag koymak istemiyorum, o yuzden hep buzluga kaldiririm. Ogluma pocalarin yerini sorsaniz evde hemen buzlugu gosterir muhtemelen ;-))

    ReplyDelete