Tuesday, August 19, 2014

Abi Sarkisi


Uzun bir aradan sonra hepinize merhabalar...
Arayi cok actigimin farkindayim. Kendimce sebeplerim vardi dogrusu ;-) Oncelikle Soma'daki maden kazasi ve daha sonra gerek TR'de gerek de dunyanin diger yerlerinde yasanilan felaketler ki hala bitmis degil, hergun masum insanlar oluyor veya katlediliyor yazma sevkimi kacirdi. Hele de yemek yapip fotografini cekip yayinlamak hepten zor geldi bana.

Bu gecen surede yeni tarifler denedim aslinda, ve bunlar bana +2 kilo olarak dondu. Ogle arasi yuruyuslerime tekrar basladim. 10 gun once evimizi tasidik. Bu yuzden son 3-4 haftadir gayet yorucu gunler gecirdik. Amma cok esya biriktirmisiz biz. 5 yil once dort bavulla gelmistik bu ulkeye oysaki. Neyse, yerlesme bitti sayilir yani bir iki gune insallah tamamen yerlesmis olacagiz.

Tuvalet egitimi konusunda hala yerimizde sayiyoruz.Cunku araya tasinma isi girince cok ustelemedik, kresteki ogretmenleri de rahat davraninca bizim oglan hala ogrenemedi :( Yeni evimize alisti sayilir Kayra.Ilk basta biraz korkmustum cunku yeni oda, yeni yatak vs. herseye hayir diyodu. Hatta evde merdivenlerin olmamasi onun bir odadan digerine girip cikmasini cok kolaylastirdi simdi nerde isterse o odada oyuna,kitaba dalabiliyor. Eski evimizde uyanir uyanmaz asagiya salona iniyorduk ve biz asagida oldugumuz surede yukariya odasina cikmiyordu.

Baslikla yazdiklarimin ne alakasi var diye dusunuyorsaniz henuz o konuya gelmedim ;-))

Malum benim veya esimin arabasinda Kayra varken yolculuk yapanlar bilirler bizim hangi sarkilar dinlemek zorunda kaldigimizi :(( Milyon kez dinlenmis ABC, Wheels on the Bus vs Ingilizce cocuk sarkilari esimi o kadar biktirmis ki Kayra'yi Turkce sarki turku dinlemeye alistirmaya calisiyor. Bizimkinin de favorisi de Arkadasim Esek olmus. Tekrar tekrar dinlemek istiyor kuzum. Hey gidi Baris Abi, bizi buyuttun sarkilarinla simdi sira cocugumuzda! Siyah beyaz televizyonumuzdan ben de cok degil 3-4 yaslarinda o sarkiyi cok buyuk keyifle dinlerdim hala da cok severim o ayri.Eminim dinledikce ve biraz daha buyudukce diger sarkilarini da cok sevecek Kayra. Rabbim mekanini cennet eylesin! Olum haberini alisim aklima geliyor. Ne cok aglamistim. Sadece onu kaybetmemistik cunku. Sanki bizim de hayatimizin bir parcasi koparilip gitmisti onunla. Benim donemimdeki pek cok kisi benzer hissetmistir diye dusunuyorum.

Arbaya binmeden artik pazarlik yapiyor Abi'nin sarkisini istiyor bizim oglan. Nerden nereye... 3 yasa sunun surasinda ne kaldi... O kadar hizli buyuyorsun ki kuzum her anin her yasinin tadini cikarabiliyor muyuz inan bilmiyorum.

2 comments:

  1. Yeni eviniz hayirli olsun.Baris Manco sarkilari nesilden nesile gececek kalitêli sarkilâr.Allah rahmet eylesin ona.Kayra'ya da öpücükler....

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Sulecim. Bizden de sana sevgiler!

    ReplyDelete