Tuesday, October 7, 2014

Ogluma Mektuplar - 2


10-07-2013'te kaleme alinmistir.


Kayram,…Egem… Annesinin bir tanesi…

Sana taa bir yil oncesi bir mektup daha yazmistim. Yine ayni sozler olacak ama… Hem cok uzun hem de cok kisa gecti bu bir yil da. Ve evet yarin sen 2 yasini dolduruyorsun canim kuzum.

Neler neler oldu bu son bir yilda. Yurumeyi birak kosmayi, ziplamayi, merdivenlerden inip cikmayi, masaya sandalyeye tirmanmayi ogrendin sen artik. Ellerini, ayaklarini cok daha iyi kullanabiliyorsun. Kresin de yardimiyla kendin yemek istiyorsun. Henuz kasik ve catal mukemmel bicimde kullanilamiyor ama olsun, gerekli durumda parmaklar devreye giriyor ve pilav dahi elle yenebiliyor.

Basit sozcukleri soyleyebiliyordun ancak yirminci ayindan sonra ozellikle dil gelisimin hiz yapti. Bizim soylediklerimizi tekrar etmeye calisiyorsun, kelime haznen buyudu ve her gecen gun baska sozcukler ogreniyorsun. Genelde 2 kelimeli cumleler kurabiliyorsun, nadiren 3 kelimeli de olabiliyor.

Birlikte oyun oynamaktan cok hoslaniyorsun emin ol biz de cok seviyoruz kuzum benim.Lego oynamak, top oynamak listenin en ust sirasinda. Kitaplarini da birlikte okuyoruz, resimleri uzerinde konusuyoruz. Birkac kez kutuphaneye de gittik seninle. Havalarin bozmaya basladigi su gunlerde parka eskisi kadar gidemiyoruz. Surekli merak ederek her seyi denemek istiyorsun, ki bazen seni anlayabiliyorum ama bazen de yeterince anlayis gosteremiyorum canim oglum. Bil ki bu durumlar senin icin tehlikeli oldugu zamanlardadir. Mumkun oldugunca istedigin seyleri yapmana izin vermeye calisiyorum.

Biraz Ingilizce biraz Turkce derdini anlatabiliyorsun artik. Sarki soylemeyi seviyorsun. Alfabeyi Ingilizce dilin dondugu kadar sayabiliyorsun ki bu bence cok buyuk beceri..Masallah kuzuma benim…Hatta yavas yavas harfleri de tanimaya basladin.

Iki yas ile birlikte kendinin farkli bir birey oldugunu anlamaya basladin. Kendine ait zevklerin, tercihlerin oluyor. Zaman zaman kafan karisiyor. Bu konuda yapabilecegimiz sana karsi daha toleransli olmak, gecmesini beklemek ve tercihlerine saygi gostermek. Umarim bunlari yapabiliyoruzdur. Mutlu bir cocukluk donemi gecirmeni o kadar istiyorum ki yavrum. Geriye donup baktiginda iyiki annem babam beni bu sekilde yetistirmis demen en buyuk dilegim. Artik ne zaman mutlu oldugunu daha iyi anlayabiliyoruz ayrica. Cunku sen de bunu bize gosterebiliyorsun. Minik kollarinla sarilmak istiyorsun bize, canin isterse yanagimiza opucuk kondurabiliyorsun, icten kahkahalar atabiliyorsun…

Tum bunlari bize yasattigin icin ne kadar sansliyiz farkindayim ve bu yuzden yaradana ne kadar tesekkur etsem azdir.

Yeni yasin hayirli ugurlu olsun canim yavrum.

Kalbi senin sevginle hergun biraz daha buyuyen annen…

No comments:

Post a Comment