Tuesday, October 7, 2014

Ogluma Mektuplar - 3


10-07-2014'te kaleme alinmistir (bugun)


Kayram… Egem… Annesinin birtanesi…

Geleneksel  mektuplarimizin bu ucuncusu guzel oglum. Kismetse yarin 3 yasina gireceksin. Evet evet bir yil daha geciverdi. Biz daha anlamadan sen biraz daha buyuyorsun.

Simdilerde aklimin hep ucunda acaba ilk 3 yilda oglumuza iyi bir terbiye, egitim, huzurlu ve sevgi dolu bir yuva verebildik mi bu var. Biliyorum ki kisiliginin temeli bu yaslarda atiliyor. Karamsar olmak istemiyorum bir yandan da. Cunku masallah kuzuma mutlu bir cocuk oldugunu dusunuyorum. Biraz utangac olur benim oglum baskalarinin yaninda ( anasina cekmemis bu konuda) ama hemen uyum saglayabilir de. Eglendigi zaman, mutlu oldugu zaman hatta kizdigi zaman ruh halini soyler hemen. “ Bak cok kiziyoyum simdi sana “ diyebilirsin kaslarini catip  veya “ seni cok seviyoyum” diyebilirsin. Yasinin getirdigi merak, kesfetme arzusu hat safhada. Tehlikeli isler yapabiliyorsun ki biz hala sen nereye gitsen pesinde geliyoruz veya uyarma ihtiyaci hissediyoruz.  Konusma konusu gayet basarili diye dusunuyorum. Kreste Ingilizce konusurken bizi group hemen Turkce konusmaya baslayabiliyorsun. Iki farkli dil oldugunun ayrimini beyninde henuz yapamasan da konusmanla aslinda yapiyorsun.

Dusunuyorum da son bir yilda hayatinda cok farkli ilkler yasadin be buyuk abi olma sevdasina tutuldun.Aslinda bu bir bakima bize de bir isaret” hey anne, baba ben buyuyorum artik, ben bebek degilim, kendi kararlarimi kendim verebilirim, siz yalnizca nasil yapmam konusunda bana yardimci olun” demek. Insallah bu konuda seni yeterince destekleyebiliyoruzdur kuzum. Bisikletin pedallarini cevirebiliyorsun artik, buyuk yatakta yatabiliyorsun, bez olmadan ihtiyacini tuvalette karsilabiliyorsun (bu kisim %90 diyelim bugun itibariyle), hangi kiyafeti giyecegine karar verip kendin giymeye calisiyorsun, ayakkabi, terligini kendin giyebiliyorsun. Liste aslinda daha da uzar ama keselim burda… Bi de ev islerinde anneye yardim ediyorsun ki bu cok eglenceli olabiliyor. Makinaya camasirlari birlikte koyup, deterjani ve yumusaticiyi birlikte ilave ediyoruz artik. Sonra da birlikte asiyoruz senle. Birlikte kurabiye, cup cake vs yapip, toz aliyoruz. Aslinda ciddi ciddi yardim edebiliyorsun bazen. Canin isterse masaya catal kasik pecete koyuyorsun hepimiz icin, bazen de yalnizca kendi catal ve kasigini getiriyosun.

Sana olan sevgimiz gun gectikce buyuyor guzel oglum benim.Sen bakma arada soylenmemize. Ogle uykularin 2 saati gecince uyansin diye heyecanla bekliyoruz cunku o surede bile seni ozluyoruz evimizin nesesi,canim kuzum. Bazen anne baba da hasta olabiliyor veya basi agriyabiliyor.O zaman sessizlige ihtiyac duyuyoruz ve gurultu o an bizleri daha kotu yapabiliyor. 

Kitaplara olan ilgin cok hosuma gidiyor ve insallah bu boyle devam tsin diye dua ediyorum kuzum. Yine zaman zaman soylensem de ki bu ters vakitte kitap okumak istediginde oluyor seninle ayni kitaplari defalarca hatmekten bikmiyorum inan ki. Sticker kitabini bile hikaye kitabi gibi okuyabiliriz dakikalarca biz, degil mi J Sen farketmesen de dun kresteki kitap fuarindan ilk ansiklopedini aldik biz ustelik onca resimli daha gosterisli kitaplarin arasindan sen bulup bunu istiyorum dedin. Harfler ve rakamlara ayri bir ilgin var.Belki bu yasinin getirdigi bir ozellik bilemiyorum. Miknatisli rakamlarla iki basamakli sayilari ogrenmeye calisiyorsun ve sanirim artik mantigini oturttun. 30 a kadar sayabiliyorsun ama sekiz ve altiyi yanyana koyup seksen alti diyebiliyosun ornegin. Masallah benim merakli ogluma! Benim gozumde  bu parcadan butune gidebilmek demek ve cok onemli bir basari! 99 a kadar aslinda sayilari soyleyebiliyorsun.

Hayatimizi hicbir zaman rutin yapmayan oglum, nice guzel yaslarin olsun! Hep boyle cocuk kal demiyorum ama icindeki masumiyeti hep koruman dilegiyle! Seni cok ama cok seviyorum canim oglum. Rabbime sonsuz sukurler olsun ki seni bize evlat olarak verdi.

Annen…

4 comments:

  1. Ne güzel düsünmüssün.Zaman su gibi akip giderken yazi kalici,anilâr sabit kaliyor.
    Allah uzun ömürler versin ogluna.

    ReplyDelete
  2. Cok tesekkur ederim Sulecim. Gunluk tutmayi istesem de yapamadim.En azindan her yil ona bunlari birakmayi istiyorum, okumayi ogrendiginde bakalim merak edip okuyacak mi? Amin canim,Rabbim tum evlatlari anne babalarina bagislasin!

    ReplyDelete
  3. Bu yazı da Sinem Teyzesi'nden Kayra'ya...

    Sevgili Kayra, inşallah birgün bu yazıyı beraber okumayı nasip eder Rabbim. Şimdilik çoook uzağız birbirimize ama hayat bu ne zaman nerede olacağımız hiç belli olmuyor. Bundan 5-6 yıl önce annenin babanla evlenip Amerika'da yaşayacağını, benimse sana bu yazıyı Yalova'dan yazacağımı söyleseler gülüp geçerdik herhalde:)

    Kayra deyince gözümün önüne kıvır kıvır saçlar, kocaman kocaman gözler geliyor hep...Seni kucağıma alıp doya doya sevemeden kocaman olacaksın belki de...ama dualarım hep seninle, anne ve babanla olacak...

    Kayracım, inşallah nice yaşların olsun sağlıkla, huzurla, mutlulukla dolu...kocaman kocaman öpüyorum o tatlı yanaklardan:)

    ReplyDelete
  4. Hem de ne gulerdik degil mi Sinemcim, Amerika icin hep iyi de cook uzak derdim:-) Cok tesekkur ederiz guzel dileklerin icin. Butun yegenlerim benden uzakta buyuyor, ben de bunun ozlemini duyuyorum :(( Ama hayat bu hic belli olmaz, cocukken birlikte geciremedikleri zamani belki buyuyunce gecirir Erdem ve Kayra. Biz de seni ve Erdem' i kocaman opuyoruz.

    ReplyDelete